Flower Clip Art
Flower Clip Art Graphics

Monday, 17 September 2012

My letter to You EX :-

Assalamualaikum u olls . Today , 17/9/2012 hari pertama I bergelar SINGLE . Cewahhh . :") . Siapa yang baca entry semalam , tahu lah ceritanya . Harini I just nak tulis sesuatu yang I pendam sebelum kitaorang putus . 

Hye awak :") . Maaf kalau saya ganggu awak . Saya just nak bagitahu yang awak banyak bawa perubahan pada saya . Daripada seorang yang panas baran , saya dah boleh bersabar . Awak yang selalu ajar saya . Sekarang ni , saya dah belajar makan ubat . Sebab saya nak sihat dan saya selalu nak tahu tentang perkembangan awak . Walaupun kita dah tadak hubungan , tapi tak slaahkan ? Saya anggap awak kawan saya . Saya minta maaf sebab lepaskan awak untuk Z . Sebab saya tak nak dengar kata putus dari awak . Saya takut awak . Saya takut awak dengar tangisan saya . Saya taknak awak tahu yang saya ni lemah . Sebab tu saya ambil keptusan untuk lepaskan awak . Saya tahu awak lebih bahagia dengan Z . Dia sebaya dengan awak . Dia satu sekolah dengan awak . Saya jauh dari awak . Awak boleh tengok Z tiap-tiap hari . Tapi kalau saya pulak ? Awak just boleh tengok bila awak balik Perlis ja . Itu pun kalau awak tak busy dengan awak punya snooker . Dan saya tak busy dengan saya punya kawan-kawan . Saya tahu saya ni jenis cemburu buta . Tapi cemburu saya bersebab awak . Saya ingat lagi last kita cakap fhone . Before awak buat tak tahu kat saya . Malam tu awak cakap nak mesej dengan saya esokkan hari . Awak suruh saya baw fhone pergi sekolah . Sebab saya selalu balik lewat . Kita selalu tadak masa nak mesej . Saya ikut kehendak awak . Time saya tuisyen , saya mesej awak . Tapi awak tak reply . Saya try call awak . Tapi no answer . Saya setkan dalam minda saya yang mybe awak tak ada training kot . Lepas saya balik tuisyen pun , langsung tadak mesej or call dari awak . Dalam jam 6 petang , saya cuba untuk call awak . Alhamdulillah , awak jawab . Saya marah-marah awak . Saya tanya kenapa awak tak reply mesej saya . Kenapa awak tak angkat bila saya call . Then , saya dengar awak batuk . Awak cakap awak demam . Ya Allah , time tu saya memang rasa bersalah . Kalau saya tahu awak demam , saya takkan marah-marah awak . Awak cakap awak nak tdur balik , tapi saya tak bagi . Saya suruh awak bangun , pergi mandi . Lepas mandi saya suruh awak makan ubat . Awak dengar cakap saya . Malam tu saya ttry call awak . Saya nak tahu tahap kesihatan awak . Saya risau sangat . Tapi , awak tak angkat . Mybe time tu awak penat sangat kot . Jadi , saya bagi awa rehat . Saya dah nekad nak call awak esok pagi . Tapi , awak tak angkat saya call pagi tu .5 hari awak tak angkat saya punya call . Awak tak reply mesej saya .  Sampai lah pagi , 16/9/2012 . Saya tengah online Twitter , then saya ternampak tweet awak . Awak keluar dengan Z . Z tu pulak bukan main manja dengan awak . Awak pun sama manja dengan dia . Tapi , awak tak ingta ke yang time tu kita couple lagi ? Awak sweet sangat dengan dia . Saya menangis baca tweet awak dengan Z . Saya menangis awak ! Dan , saya ambil keputusan untuk lepaskan awak . Saya call awak , tapi awak tak angkat jugak . Saya just boleh send mesej ja . Saya tahu awak baca mesej saya . Tapi awak tak reply pun . Saya rasa awak pun tak menyesal saya minta putus . Last word saya boleh cakap untuk awak , " sayang , org harap dia bahagia dengan Z . Saya lepaskan awak untuk Z . Saya tahu dia boleh jaga awak . " Assalamualaikum :")

Sunday, 16 September 2012

Honestly from the heart

Assalamualaikum u olls . I dah putus cinta . Dengan siap ? Dengan Cik Boroi saya . Opsss . No more Cik Boroi . U olls tahu kenapa kitaorang putus ? I sayangkan dia . Tapi , he just leave me like I'm not his girlfriend . Before clash , kitaorang gadoh . Banyak sangat sebab . Lepas tu kitaorang okay balik . Last I dapat cakap dengan dia 6 hari lepas . Dia demam time tu . I risau sangat . I pesan suruh dia makan ubat . Dia dengar cakap I . After that , I dah tak dapat call dia . Dia tak angkat bila I call . Bila I mesej , dia tak reply . 5 days he being like that . I risau sangat . Tapi tengah hari tadi , semuanya terbukti di Twitter . I dapat tahu dia hang out dengan perempuan yang satu sekolah dengan dia . Yang sebaya dengan dia . I tak kisah tentang tu . Tapi yang I tak percaya , diorang boleh tweet sweet-sweet bagai . Ya Allah , macam nak luruh jantung I time tu . I tak nafikan yang air mata I dah bertakung kat kelopak mata ni . I tahan ja . Tapi diorang ? Diorang still dengan tweet sweet-sweet tu . Bila I tengok ja perempuan tu tweet " #MentionSomeOneWhoWillCompleteYourDay @ceolapa " , air mata I terus mengalir . I rasa I perempuan yang bodoh sebab biarkan pakwe I terlepas ke tangan orang lain . I tak dapat pertahankan cinta kami . I'm failed :"( . I call dia . But , seperti biasa . No answer . I dah ambil keputusan yang I nak lepaskan Dia . I send mesej kat Dia . I nak dia lepaskan I . I tahu Dia bahagia dengan Z sekarang ni . Dia dah lupakan I . Dia dah tak sayangkan I . I minta maaf kalau I sakitkan hati Dia . I minta dia halalkan kebahagiaan yang Dia pernah bagi kat I . Thanks a lot . Tulahh last mesej I kat Dia . I dah delete number Dia . I belajar untuk lupakan Dia . Kalau boleh , I nak Dia ingat janji-janji yang Dia bagi kat I dulu . I nak Dia sedar apa yang dia janji kan . Cukuplah 2bulan 4hari I dengan Dia buat kali kedua ni . I sayangkan Dia , tapi pada masa yang sama , I tahu yang I tak boleh bahagia kan Dia . Sayang , I'm so sorry :"(

# Z , I tak kisah kalau You nak kan pakwe I . Tapi you sendiri tahu I still couple dengan F time tu . Kenapa You sanggup tweet macam tu ? You pun perempuan . You tahukan macam mana hati perempuan . Tapi semuanya dah berlaku . I harap You dapat bahagiakan F untuk selamanya . :"(

Sunday, 9 September 2012

Sambutan Hari Raya di sekolah .

Assalamualaikum and god afternoon u olls . How are you ? *bajet speaking lah kononnya . Today I nak ceritakan pengalam I sambut hari raya kat sekolah . Best gila kot .Walaupun tak ramai yang datang , tapi masih meriah lagi . Ramai yang pakai baju kurung . Student cina pun ada yang pakai baju kurung . Syoooo Sweeet . HAHAHA . Tapi yang paling I cemburu , bila tengok pasangan couple yang pakai baju sama warna . Pastu siapp bergambar lagi . Wuhhhhhh , cemburu tahap babun I . Nak buat macam mana , bf I study jauh . Sabar jelahh . Hmmm . Btw , I tak tahu nak tulis apa dah . U olls tengok jelah gambar-gambar yang sempat diambil . 

# I kawan jea dengan dia . Funny boy



 

#raya sambil study :"(

#mai makan :")



SELAMAT HARI RAYA !

Tuesday, 14 August 2012

Sorry :"

Hyee youaalllssss . Bertemu kembali kita bersama Cik Nurul Gedikk . Kalau yang dah penah tengok blog ni dulu , mesti perasan yang banyak  post yang hilang . Sebenarnya bukan hilang , tapi I yang padam . I padam banyak post-post lama . Minta maaf lar yer :"( . Youaallss baca jalah yang mana ada . Blog ni tak ramai follower pun . Sebab I bukannya HOT . Hewhew . Enyoy yourself !

Pindah :"(

Hye youualsss . Bertemu kembali bersama Cik Nurul Gedikk . Malam ni I ada cerita sedih yang nak dia tuliskan . Semalam after I bangun tidur , mak I cakap sesuatu kat I . Youallss tahu apa ? Mak I cakap , abah kena pindah kat Arau . I stay kat Padang Besar . So , kalau Arau tu tak ada lah jauh sangat . Masih dalam kawasan Perlis . Tapi yang merisaukan I ialah , I terpaksa berpisah dengan kawan-kawan I . Youallss semua boleh bayangkan ? I dah mula sayangkan dan dah mula faham akan perangai kawan-kawan I . Tiba-tiba , I terpaksa berpisah dari diorang . Sedihh lar :"( *Cik Nurul Gedikk still ada perasaan okayy ! . Salah satu sebab I tak suka pindah ialah , I terpaksa berpisah dengan Cik Boroii *my boyfriend . Why this happen . ! Grrrrrrrrrrrrr . Kalau boleh , I nak sangat ambil SPM dengan kawan-kawan I . I nak ambil lesen dengan kawan-kawan I . Tu memang impian I dari dulu . Tapi , apakan daya . Abah I kena pindah . Tahun ni tahun last I berpuasa dan beraya dengan kawan-kawan I yang stay Padang Besar . I tak boleh bayangkan , siapa yang nak jadi kawan I bila I pindah nanti . Ada ke penganti atau kawan-kawan baru sehebat kawan-kawan I ? I tak pasti . Tiada kawan sehebat kawan-kawan I . Afifah , Ayu , Piyatida , Anis , Aziera , Zulaikha , Fathanah , Syazwani , Farisha , Maizatul , Nadia , Faizzatul , Shamira , Maniesah , Syazila , Nabila , Hazirah ,     Maisarah , Hasliena , Atikah , Syakirah , Najaa . My beloved girlfriendssss ! *maaf , kalau ada yang tertinggal . Shazwan , Zubir , Nurman , Han Cyi , Ashraf , Shafiq , Rizal , Ammar , Karim , Nazirul , Faizal , Sieng Man , Solihin , Syahir . They are my beloved boyfriendsss ! *maaf kalau ada yang tertinggal . I will miss youalllsssssssss ! Kita kawan dunia akhirat taw . I doakan supaya hidup korang bahagia di dunia dan di akhirat . Aminn . . .


Credit untuk semua kawan-kawan Cik Nurul Gedikk !

Sunday, 12 August 2012

RUNNING MAN !

Youualssss youuualssss . Bertemu kembali kita bersama cik Nurul gedikk . Cewahhhhh . Hari ni I nak cakap tentang cerita korea . I ni bukannya jenis obsessss K-POP . Just tengok 1 , 2 cerita ja . I ada tengok cerita korea ni . Tittle cerita ni "RUNNING MAN " . Best gila cerita ni . Spontan jugak lah . Korang try lah cari and cuba tengok cerita ni okayyyy . Gerenti happyyy ! I postkan gambar sapa pemain-pemain Running Man ni okayy . Scroll down baby . I said nowwww !!! *muka garang , kening angrybird .

Yang kat atas ni Gary . Penyanyi rap terkenal kat Korea . Dia ni lawak sikit . Gary minat kat Jhi Hyo , so diorang di beri gelaran "MONDAY COUPLE "

Yang I tahu nama dia Haha . I tak berapa kenal dia ni .

Pengacara tv paling famous jugak lah dia ni . Nama dia Jae Suk .

She is Jhi Hyo . Yang Monday Couple tu . Dia ni pelakon Korea .

Joongki . Sapa tak kenal jejaka HOT Korea . One of famous men actor . Best friend Jhi Hyo ni .
*smart gila dia .

Kwang Soo . Agak bendul sikit . Tapi funny . :P

JoongKok . Dalam Running Man , diorang panggil Sparta Kook . Dia paling kuat dan paling I minat . 


I tak berapa ingat dia ni kerja apa . Actor juga rasanya . Nama dia Suk Jin .
Bukan jin setan or yang sewaktu dengannya . Memang nama dia macam tu .

Tu semua pemain dia . Sebenarnya Running Man (RM) ni just pemain lelaki ja . Entah macam mana pulak Jhi Hyo tu boleh terlibat . Apa-apa pun , RM memang ohhhhhhhsemmmmmmmm  !



Firts punya cerita , macam ni poster dia . Semua lelaki .  Kat bawah ni pulak selepas kehadiran Ji Hyo . So , dia telah menjadi ahli tetap RM .

RUNNING MAN !


ENTRY RAYA !

Hye youuualllssss . Lama rasanya I tak update blog . Almaklum lah , I kan tengah trial . Tinggal 3 paper lagi . Lepas tu , enyoyyyy !!! Tapi hanya enjoy buat sementara , sebab PMR sebenar tak ambil lagi . Hewhewhew :") . Yoouuallss tengok I punya title . Part of me gitu . I sendiri pun tak tahu apa kena mengena tajuk ttu dengan entry blog kali ni . Errr -,- *tangan di bahu , mata ke atas . :P . Diam tak diam , lagi seminggu kita raya yerrr . Tak sabarnyaaaaa . !!
#muka tak malu nak raya . puasa pun tak penuh . :P

Agak-agak tahun youuallss raya kat mana ea ? I raya dekat kampung tahunn ni . Walaaawehhh ! Kmapung I kat Kelantan . Tak sabar nak balik *niat nak tunjuk baju raya kat cousin . Kalau rajin , datang lah raya kat kampung I . Bawa ramai-ramai sikit . Boleh la I dapat duit raya banyak-banyak *niat nak beli Iphone 5 . Tapi kalau youallss datang kampung I , mak abah I yang akan duit raya kat korang . Bukan I taw . Sebab I bukannya HOTSTUFF nak bagi korang duit-duit raya ni . Tak kuasa I . Hewhew :P . Mak I beli beli baju raya tahun ni warna merah untuk I . I aje okayy . Kakak-kakak I , abg I , Mak & Abah semua thema hitam . adik I yang Qayyum warna hijau . And adik I yang Fiqri warna grey . Ohhhsemmmm la . Lagi pun tahun ni I pakai baju raya sama warna dengan boyfriend I . Tu yang tak sabar nak raya . Hewhew . Jangan jelly ea :")

Korang semua jangan lupa bagi kad raya and duit raya kat I okayy . I masih kanak-kanak yang perlukan duit raya macam zaman ribena dulu . 


FAREEZ & NURUL


SELAMAT HARI RAYA SEMUA . I nak mintak maaf kalau ada salah dan silap . Halalkan semua makan minum I  . Kalau ada yang tak suka dengan blog ni , I minta maaf . I bukan HOTSTUFF nak design cantik-cantik . Cukup sekadar luahan hati . OnlineDiary :")

*main mercun tu berwaspada . nanti ada jugak yang beraya dalam Hospital nanti .:")
BYEEE youallssss :P